Vi vill som alla andra också ha en årskrönika, så här kommer en slumpartad blandning med olika händelser och iakttagelser på CoolStuff från året som gått. Varsågoda!


ÅRETS FAKTURA
582 sidor och 1600 gram. Den fakturan fick vi från Posten den 23 december. Belopp? 456 000 kr. Och då ska vi säga att fakturan bara avsedde frakter för två dagar...


ÅRETS OMDÖMEN
Ni som har handlat vet om att ca 10 dagar efter genomfört köp skickar vi ett mejl och frågar om du vill svara på några frågor om köpet. Här kommer de genomsnittliga svaren för 2010 på dessa frågor, betygsättning 1 till 5:

  • Hur väl tycker du att din order var packad: 4,6
  • Hur snabbt tycker du leveransen av din order gick: 4,62
  • Hur nöjd är du med CoolStuff i sin helhet: 4,56
  • Om du har varit i kontakt med kundtjänst, hur nöjd är du med den service du fick: 4,58
  • Hur nöjd är du med produkten du köpte: 4,33 (genomsnittsbetyg för alla produkter)


ÅRETS OUTSOURCADE KUNDTJÄNST
Av misstag hade vi satt på fel fraktetiketter till tre kunder. De fick alltså varandras paket och därmed även varandras kontaktuppgifter eftersom kvittot ligger i paketet. Handlingskraftiga som våra kunder är ringde de helt enkelt runt till varandra, bestämde tid och plats och utbytte paket. Tur att alla tre bodde i Oslo!


ÅRETS PRYL

Helt klart Vuvuzelan! En fotbollstuta från Sydafrika som kommer användas under VM. En kul grej tyckte vi och köpte in. Det tyckte inte så många andra. Men hypen var enorm och tillräckligt mågna tyckte om den (eller tyckte om att störa andra) så den sålde enorma mängder på kort tid. Vi har aldrig förr blivit kontaktade av så mycket media som under Vuvuzela-hysterin, eller för den delen blivit KO-anmälda. Tillgången på tutorna var dock begränsad och fraktföretagen långsamma, så det slutade med att vi åkte ner själva till Tyskland där de produceras för att hämta hem ett parti. Vuvuzelan blev för övrigt utsedd till årets sämsta julklapp av Hipp Hipp-Tiffany:


ÅRETS JOBBIGASTE SÄLJARE
Eniro alla dagar i veckan. För de ringer alla dagar i veckan.


ÅRETS JULKLAPP SOM INTE BLEV AV
Aldrig kunde vi tro att våra vantar för iPhone och andra pekskärmar skulle bli så populära. Efter att de inledande 1000 paren hade sålt slut i november så fick vi in 500 st till. När att vi lagt upp dem på sajten började vi förbereda mejlutskick till alla kunder som väntade på dem men redan innan vi var klara hade någon gått in och köpt allihopa! Nästa leverans förväntas för övrigt till i slutet av januari då vi får in dem i svart i två storlekar.


ÅRETS PARTNER SÖKES
Med jämna mellanrum får vi lustiga telefonsamtal angående vår parfym med feromoner. Exempel: Nyligen ringde en kund som helt sonika deklarerade att hon vill ha en partner. Först efter ett tags diskussion angående partnersökandet kom vi fram till att hon ville ha en feromonparfym. Om du läser detta, har du hittat en partner?


ÅRETS KUNDFILM
Nej, den vann inte CoolStuff Film Awards, men den är min favorit och detta är mitt blogginlägg så den hamnar här ändå!


ÅRETS IT-STRUL
Självklart händer det när man minst behöver det. Det har tickat på fint under året utan större incidenter men under julhandeln så gick först serverhallen ner där vår server står pga någon uppgradering i hallen, sedan gick kundtjänstmjukvaran ner i några timmar, sen attackerades Mastercard av Wikileaks-supportrar så inga betalningar med Mastercard gick igenom på ett dygn och till slut var Bineros DNS-servrar nere en förmiddag så att besökarna inte kom fram till vår sajt. Som besökare av vår sajt har du med största sannolikt inte märkt någon av incidenterna, men för oss på CoolStuff är sådana här saker en ständig källa till magsår.


Publicerat av
Christian

Tillbaka till toppen