Alla matälskare eller vänner till matälskare - se hit! Julafton närmare sig med stormsteg och det börjar bli dags för tomten att knyta ihop säcken. Därför har vi samlat 10-måste-ha-julklappar för matfantasten. Julklappar som gör matlagningen lite roligare. Julklappar som ger mikromatskompisen en spark i baken. Julklappar som till och med skulle få Gordon Ramsey och Jamie Oliver att se lite vassare ut i köket. Så håll i er, här kommer topp-tio-listan.

1. Julens roligaste matkasse, 395 kr

Årets julklapp 2011 blev en färdigpackad matkasse - det har du nog inte missat. Men hur kul är det att ge bort pasta och morötter egentligen? Nä, sånt gillar vi inte på CoolStuff. Därför har vi skapat Julens roligaste matkasse! Vår matkasse är kliniskt fri från nödvändiga matvaror och istället fylld med rolig CoolStuff-mat och godis.

2. Stirr Automatisk Såsvisp, 329 kr

Oavsett om du tycker det är helt sjukt trist och jobbigt att laga mat eller om du tycker det är roligare än en tunna full med apor, så finns det en sak inom matlagning som inte gör en människa lycklig: att röra om i saker så att de inte bränner fast. Ställ Stirr Automatisk Såsvisp i pannan så står den där och rör i tre olika reglerbara hastigheter. Ingenting blir bränt, ingen blir stressad och du kan stå där och hacka sallad i godan ro.

3. KitchPro Digitalt Köksmått, 279 kr

Ett digitalt köksmått med enlitersmått och digital köksvåg i botten, sparar tid och besvär i köket. På displayen ser du vad du har i ditt mått och med ett enkelt klick nollställer du vågen och fyller på nästa ingrediens.

4. Fyrkantiga ägg med Egg Cuber, 59 kr

Ett av äggets mest grundläggande kännetecken är att det är äggformat. Eller? Med Egg Cuber förvandlar du på ett kick dina hårdkokta äggformade ägg till fyrkantiga ägg. Förvirrande, roligt och kanske praktiskt om du vill ha ägg som ligger stilla eller stapla ägg på hög eller rent ut av bygga en liten borg av ägg.

5. Kit Macaron, 459 kr

Låt oss göra en sak glasklar redan från början: Detta är en macaronmakare, inte en makaronmakare. Och vad vill du helst kunna tillverka själv? Ett lyxigt, supersnaskigt bakverk eller nån sladdrig billighetspasta? Kit Macaron består av form, sprits och recept så du smidigt kan baka din egna macarons.

6. Vinturi Vinluftare, 429 kr

Vin och mat går liksom ihop. Genom snillrik konstruktion luftar Vinturi ditt vin lika snabbt som det tar att hälla upp ett glas. Låt vinet rinna igenom vinluftaren så tillförs exakt rätt mängd syre i exakt rätt hastighet!

7. KitchPro Isglassformar, 69 kr

Gör egna isglassar med KitchPro Isglassformar. 4 isglassformar i Calippo-style som garanterar dig billiga och goda glassar - varje dag! Fyll med snaskig juice, saft, läsk eller annat gott.

8. Kopi Luwak Kaffe, 349 kr

Imponera under efterrätten med världens mest exklusiva kaffe - Kopi Luwak Kaffe! Kaffebönorna äts av palmmården, bajsas ut, steriliseras och rostas. En riktigt lyxig smaksensation utlovas!

9. Hjärtformad Stekpanna, 89 kr

Tycker du väldigt mycket om stekta ägg och önskade att ditt ägg älskade dig lika mycket tillbaka? Nu har du din chans. Bjud någon du tycker om på ett hjärtformat ägg eller pannkaka med kärleksfullt budskap. Mums!

10. Double Dish Serveringsskål, 195 kr

Läcker serveringsskål där du serverar de goda sakerna i skålen för att sedan smidigt lägga resterna (kärnor, skal etc) i ett för ändamålet lämpat fack under skålen.

Om du vill ha fler julklappstips för matfantasten kan du spana in vår kategori för mat- och dryck.

Publicerat av
Fredrik Winberg

Tillbaka till toppen